Col·legi Oficial Infermers/eres de Girona

Professió

Reial Decret Prescripció Infermera

31/03/16 Salut i els Col·legis d'infermeres signen un preacord per tirar endavant el decret català

 

Des de la publicació al BOE del Reial Decret de la prescripció infermera, el col·lectiu infermer s’ha mobilitzat per afrontar i superar les barreres que aquest decret els ha imposat per poder dur a terme la seva tasca diària.

 

Des del primer moment el Departament de Salut ha donat ple suport a les infermeres i ha treballat per intentar donar cobertura jurídica al col·lectiu. Ahir, després d'un temps de reunions, el conseller de Salut, Antoni Comín, i la degana del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, Núria Cuxart, van comparèixer junts davant dels mitjans de comunicació per comunicar que havien arribat a un “preacord que permetrà tirar endavant el decret català de prescripció infermera”.

 

El preacord signat ahir, segons va explicar Comín, es basa principalment en tres pilars que s’hauran de desenvolupar fins donar-li forma.

 

El primer pilar, perquè una infermera pugui administrar o indicar productes sanitaris que no requereixin prescripció mèdica, la prescripció autònoma, no exigiria cap acreditació addicional.

 

El segon pilar es refereix explícitament als medicaments que si requereixin prescripció mèdica, és que reconeix els protocols i guies assistencials existents com a base de la prescripció col·laborativa, la identificació de les quals recau en el metge, sense que calgui una recepta expressa cada cop que es fa servir el medicament establert en el protocol.

 

Y el tercer s’acorda crear una Comissió de Pràctiques Assistencials, de la qual es vol que formi part també el  Col·legi de Metges, amb el qual encara no s’ha consensuat l’acord.

 

La degana Núria Cuxart ,va dir, que entén que el decret servirà “per posar en valor i protegir els protocols que ja tenim i fins i tot millorar-los”. Del que es tracta és de donar valor a la pràctica i evitar que la norma impacti de forma negativa en els usuaris. “No volem prescriure res que no ens pertoqui però volem poder prescriure tot allò que ens cal”.

 

El Conseller Antoni Comín va voler deixar clar que el preacord  d'un decret català no és  un desafiament a l'Estat, “Volem respectar en tot moment el marc jurídic”. Encara no hi ha terminis per la seva aprovació ja que la proposta està en procés per al consens de les parts implicades.

 

 

Article El Punt Avui  http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/954214-acord-per-donar-cobertura-a-la-tasca-de-les-infermeres.html

 

Sala de premsa de la Generalitat de Catalunya:

http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/291797/ca/salut-tanca-preacord-amb-infermeres-per-disposar-dun-decret-catala-indicacio-autonoma-i-prescripcio-collaborativa-medicaments.do

 

Mapa web

ISO 9001
Bústia de suggeriments Bústia de suggeriments

Webs col·laboradores

  • Forum Sanitari
  • Organizació col·legial en infermeria consell general
  • Consell de col·legis diplomats en infermeria de Catalunya

Edifici Fòrum C. Albereda, 3-5 3r. de Girona (CP 17004)· Tels. 972 20 40 61 i 972 20 15 04 · Fax 972 21 30 08 · A/e. codigi@codigi.cat | Localizació Google maps

Copyright © 2011 Col·legi Oficial de Diplomats en Infermenria de Girona. All rights reserved. Website Design Jmes1